Vahtola Webdesign

Usein Kysyttyä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät alta.

Keskimäärin 4-6 viikkoa, mutta tämä riippuu monesta asiasta. Jos sinulla on sisällöt tehtynä ja selkeä toive ulkoasun suhteen, sivusto valmistuu jopa puolet nopeammin. Myös sillä on vaikutusta, kuinka pian vastaat kysymyksiini ja palautepyyntöihini. Strategian ja sisällön luomiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa.

Heti, kun kaikki suunnitteluun tarvittavat tiedot ovat koossa ja meillä molemmilla on kalenterissa tilaa nettisivuprojektille! Teemme sopimuksen ja sovimme työn sisällön, aikataulun ja hinnan.

Oma kalenterini voi olla välillä varattu ainakin kuukauden päähän. Jos siis suunnittelet sivujen uudistusta, niin ole ajoissa liikkeellä!

1. Alkukartoitus. Ensin me keskustelemme yrityksestäsi, suunnitelmistasi, toiveistasi, tavoitteistasi ja kohderyhmästäsi. Mikä on sivuston tarkoitus ja kohderyhmä? Suunnitellaanko sivuillesi myös sisältöä, vai onko sinulla se jo valmiina? Millaisia ominaisuuksia sivustolla tarvitaan? 

2. Sopimus ja suunnitelma. Sovimme yksityiskohdista kirjallisesti. Teemme suunnitelman, jota seuraamalla pääsemme tavoitteisiin oikeassa aikataulussa.

3. Tuotanto. Aloitan sisällön suunnittelun ja koostamisen. Kun sisältö on valmis (tai toimitat minulle valmiit sisällöt), on vuorossa ulkoasun suunnittelu. Kun ulkoasu on toiveidesi mukainen, on toteutuksen vuoro. Pyydän palautettasi tuotannon eri vaiheissa ja teen muutoksia suunnitelman ja toiveidesi mukaisesti. Pidän sinuun yhteyttä koko tuotannon ajan, ja tiedät aina, missä mennään. 

4. Valmis. Aivan mahtavaa! Tekninen tuki on kuitenkin edelleen kätesi ulottuvilla!

+ Tuki. Saat tarvitsemasi ohjeet, joiden avulla pääset hyödyntämään sivustosi ominaisuuksia. Olen tavoitettavissa ja autan mielelläni, jos tulee kysyttävää!

+ Jatkokehitys. Tarvittaessa sivustoasi voidaan kehittää myöhemmin eteenpäin. Jos siis tarvitset muutoksia tai uusia ominaisuuksia, kaikki on mahdollista!

Hinnasto ja palvelunkuvaus löytyy täältä: Nettisivupaketit

Sisällöntuotanto on aina projektikohtainen asia, voit joko tehdä sisällön itse, tai saat halutessasi sisällöntuotannon minulta. Voit myös toimittaa minulle tekemäsi julkaisuvalmiit sisällöt. Halutessasi voin myös muokata puolivalmiin tekstisi tai toimia vain oikolukijana.

Tällaisen tilanteen välttämiseksi teemme perusteellisen suunnitelman. Määrittelemme ensin tavoitteesi, kohderyhmäsi ja brändisi. Pyrimme siihen, että sivustosi ulkoasu tukee viestiäsi. Käymme läpi toiveesi ulkoasun, värien, fonttien, kuvituksen ja kaiken muun mahdollisen suhteen, ja teemme tältä pohjalta yksityiskohtaisen suunnitelman. Suunnitelman perusteella teen ulkoasuehdotuksen, jota muokkaan toiveidesi mukaan.

Autan sinua mielelläni nykyisen sivustosi kanssa, mikäli vain kalenterissani sattuu olemaan aikaa!

Ei ongelmaa! Sen voi tehdä osaksi sivustoasi, tai jos haluat pelkän verkkokaupan, sekin onnistuu. Toteutukseen on monia hyviä vaihtoehtoja!
 

 

Verkkokauppa on yleensä paljon laajempi ja yksityiskohtaisempi palvelukokonaisuus kuin nettisivut. Verkkokauppojen hinnat alkaen 2000€ ALV 0%.

Laskutan 30% työstä ennen aloittamista, ja loput 70% projektin valmistuessa.

Internet-sivuista ei tule mitään kuukausimaksuja (pl. Shopify-alustalla tehdyt sivut) – ainoastaan perustamiskustannukset, joka on kertamaksu. Kotisivutila (webhotelli) ja domain (verkkotunnus) tarvitaan, joten palveluntarjoajasi laskuttaa niistä. Asennan sivut vain kotimaisille palvelimille, sillä halpojen ulkomaisten palvelimien kanssa joudut vain ongelmiin! 

Suosittelen ensisijaisesti kotimaista Zonerin WP-Cloudia, jossa sivut toimivat nopeasti ja turvallisesti. Zonerilla on erinomainen asiakaspalvelu ja palvelimet Helsingissä!
Lisää tietoa: https://zoner.fi

Suosittelen myös kotimaista Hosting Palvelua. Palvelin on nopea ja asiakaspalvelu ensiluokkaista. WP-Palvelu huolehtii myös tietoturvasta ja päivityksistä – ja myös testaa päivitysten toimivuuden. Lisää tietoa: https://hostingpalvelu.fi

cms, wordpress, content management system